Vijesti


Javna prezentacija publikacije “Golubica iz Sarajeva”

U foajeu BBI Centra ispred Tropik media Shop-a u nedjelju 18.05. u periodu od 15:00 do 17:00 sati održana je prva javna prezentacija publikacije “Golubica iz Sarajeva” i svih njenih artikala.

Sarajevski mališani i njihovi roditelji imali su priliku da se zabave uz radionice Tropik event tima na temu publikacije a tu su bili gigantska igra “Golublja posla”, gigantska slagalica “Golubica iz Sarajeva”, playmise radionica “Golubica iz Sarajeva” te igra memory.

Ovo je prvi u nizu promotivnih evenata koji za cilj imaju prezentaciju edukativne i zabavne crte publikacije uz koju djeca mogu naučiti sve informacije oko najpoznatijih istorijskih i kulturnih znamenitosti Sarajeva.

Sve informacije oko održavanja narednih promotivnih evenata na vrijeme možete saznati na www.golubicasara.ba.

promo-1thpromo-2thpromo3-th

promo5-thpromo4-th

 

 Poletjela “Golubica iz Sarajeva”

U Bursa Bezistanu u Sarajevu jučer je predstavljena je ilustrirana publikacija “Golubica iz Sarajeva” u izdanju “Tropika d.o.o.”. Radi se o autorskom projektu scenariste, režisera i producenta Željka Zime, jednog od kreatora kultnog animiranog lika Šegrta Hlapića. Vrijednost djela je prepoznata od strane J. U. Muzej Sarajeva, koji je od početka uključen u realizaciju projekta.

– Želim da golubica Sara iz sjećanja na moje djetinjstvo provedeno u Sarajevu, poleti i prenese poruke, ne samo u publikaciji već i u animiranom filmu, kojem se nadam – rekao je Zima.

Ova bogato ilustrirana publikacija na jedinstven način predstavlja sve historijske i turističke znamenitosti grada Sarajeva i omogućava svima, a posebno najmlađima uvid u bogatstvo, multietičnost i multikulturalnost koje nudi glavni grad BiH. Pored publikacije, nalazi se bogat popratni asortiman, slagalica, bojanka, društvena igra “Golublja posla” te englesko izdanje publikacije.

Vijest preuzeta sa www.avaz.ba